Scroll Top

Webinar: Invester i din hjernehelse!

Tidspunkt

Onsdag 27. november kl 20
Torsdag 28. november kl 20

Webinaret arrangeres av Hjernerådet, en paraplyorganisasjon for brukerorganisasjoner og fagmiljø innen forskning, forebygging, behandling og mestring.

Du kan selv gjøre mye for å få en bedre hjernehelse. Hjernerådet arrangerer webinar 27. og 28. november med de inspirerende hjerneforskerne Kaja Nordengen og Ole Petter Hjelle. De vil forklare hvorfor vi bør være opptatt av egen hjernehelse, og hvordan du kan bidra til å bedre din hjernehelse.

Deltakerne kan stille spørsmål underveis i sendingen og delta i en frivillig 30-dagersutfordring for bedre vaner til beste for hjernen.

Sykdomsrisiko

I dag får tretti prosent av oss en sykdom eller skade i hjernen, ryggmargen eller nervesystemet. Hjernesykdommer står for 23 prosent av all dødelighet i Norge. Demens er nå den fjerde største dødsårsaken. Hjernesykdom står også for 29 prosent av sykelighet og uførhet. Økt forekomst av hjernesykdom i befolkningen har sammenheng med at vi lever lenger, men økt alder forklarer ikke alt. Hjernesykdom som oppstår tidligere i livet, viser også økt forekomst, uten at vi vet hvorfor. MS er et eksempel her.

Bedre hjernehelse

Akkurat som du kan gjøre livstilsendringer som fremmer din generelle helsetilstand, kan du også redusere risiko for hjernesykdom ved å lære deg gode vaner som holder hjernen frisk og i form. Du kan investere i din hjernehelse gjennom hele livet, og det kan gjøre en forskjell.

«Investering i hjernehelse» er nettopp temaet for webinaret som Hjernerådet arrangerer onsdag 27. november og torsdag 28. november, begge dager kl. 20.00. Webinaret vil gi deg innsikt i hvorfor du bør være opptatt av din egen hjernehelse, og hva du aktivt kan gjøre selv for å bedre hjernehelsen. Opplegget er det samme begge dagene, men spørsmålene fra publikum vil selvsagt bli forskjellig. Du kan sende inn spørsmål underveis i sendingen. Eller du kan sende inn spørsmål til Hjernerådet på forhånd på epost til post@hjerneradet.no.

Hjernehelseeksperter

To eksperter på hjernehelse vil delta:

Kaja Nordengen er nevrolog, hjerneforsker, travel småbarnsmor og forfatter av bestselgerne “Hjernen er stjernen” og “Hjernetrening – slik holder du hjernen i form”. Bøkene gir kunnskap om hjernen på en lettfattelig måte og viser hvordan du kan holde hjerne frisk og i form, selv om du har hverdagen full av ulike gjøremål. Nordengen tok doktorgrad om hjernen allerede som 26-åring. Hun er en inspirerende formidler og etterspurt foredragsholder.

Ole Petter Hjelle er fastlegen og den tidligere toppidrettsutøveren som bestemte seg for å trene sammen med pasientene sine. Dette har pasientene nytte av, noe fastlegen ser av helsesjekkene deres. Hjelle er også hjerneforsker og understreker at fysisk trening har gunstig effekt på hjernehelsen. Dette har han skrevet om i boka «Sterk hjerne med aktiv kropp». Stikkord er blant annet økt intelligens, bedre stressmestring, større kreativitet, og redusert risiko for depresjon og demens. Ole Petter Hjelle har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere i 2016».

Webinaret vil bli ledet av Ragnhild Ås Harbo som er utdannet journalist fra Høyskolen i Oslo. Hun har erfaring fra NRK P3, Aftenposten, NRK Rogaland, NRK Nyheter og Sandnesposten. Harbo var programleder for Hjernepodden, Hjernerådets podcaster om hjernen.

Webinaret vil bli streamet live på facebooksidene til Hjernerådet.

30-dagersutfordring

På slutten av webinaret ønsker vi utfordre deltakerne til å ta en 30-dagers utfordring for bedre hjernehelse. Ideen er å gi enkle og morsomme daglige oppgaver som kan inspirere til sunne vaner til beste for hjernen.

Del artikkel