Scroll Top

Vitenfabrikken er et kombinert museum og vitensenter lokalisert midt i Sandnes, som skal både formidle historie, vitenskap, teknologi og realfag. Nå skal de vise frem Hjernerådets fotoutstilling «Hjernen er deg!».


PUBLISERT: 6. FEBRUAR 2024

Vitenfabrikken skal vise frem Hjernerådets fotoutstilling

Vitenfabrikken i Sandnes skal vise frem Hjernerådets fotoutstilling «Hjernen er deg!». – Vitenfabrikken åpnet i 2008 og hadde da en hjerneutstilling som det første gjestene møter. Denne utstillingen trengs nå å fornyes, og vi holder på med en helt ny utstilling om hjernen som skal åpne i 2025. I forbindelse med det så synes vi at denne utstillingen passet utmerket som en «teaser» til temaet, forteller Elin Ravndal Bell, markeds- og kommunikasjonssjef ved Vitenfabrikken, Jærmuseet.

Vitenfabrikken er et kombinert museum og vitensenter lokalisert midt i Sandnes, som både skal  formidle historie, vitenskap, teknologi og realfag. Hovedmålgruppen er barn og unge og på dagtid er det veldig mange barnehager og skoleklasser innom vitensenteret. – I tillegg besøker folk i alle aldre Vitenfabrikken på ulike arrangement, og familier er på besøk i helger og ferier. Hjernerådets fotoutstilling vil derfor bli sett av en bred målgruppe, forteller Elin Ravndal Bell.

Vitenfabrikken vil knytte utstillingen opp mot sine undervisningsopplegg, og da særlig mot ungdomsskoler.

– Hele utstillingen, 25 bilder, er nå pakket forsiktig ned i to store fraktkasser og er sendt med bud til Sandnes, forteller Henrik Peersen. (Foto: Peggy Ranheim/Hjernerådet)

– Det er flott at Vitenfabrikken ønsker å dele utstillingen med sitt publikum og rette oppmerksomheten mot hjernen og hjernehelse, sier Henrik Peersen, generalsekretær i Hjernerådet.

– Hvor lenge skal dere stillen ut bildene?

– Det er ikke helt avklart enda da det må et par detaljer til på plass, men vi håper at den kan stå cirka et halvt år, sier Ravndal Bell.

Bakgrunnen for at Vitenfabrikken har tatt kontakt med Hjernerådet for å låne bildene er at de har hatt en hjerneutstilling siden de åpnet i 2008 som nå trenger en fornyelse.

– Mye har skjedd, særlig på forskning og kunnskap rundt teamet, og det ønsker vi å formidle. Vi kan ikke si for mye enda da vi er i en planleggingsprosess, men målet vårt er at den skal selvsagt vise den siste forskningen på temaet, den skal være interaktiv, engasjerende og lærerik. I fornyelsen av denne utstillingen, er vi veldig glade for samarbeidet med Hjernerådet som skal bistå med deres kunnskap og ekspertise rundt temaet, sier Elin Ravndal Bell. – Vi gleder oss til utstillingen står klar – og til å vise den frem til publikum.

Del artikkel