Scroll Top

– Tusen takk! Å bli heiet frem på denne måten gir stor motivasjon til videre arbeid! sier prosjektleder Peggy Ranheim. Fra venstre: Lilly Ann Elvestad, styreleder i Stiftelsen Dam; Yousef Hadaoui, konferansier; Peggy Ranheim, organisasjonsrådgiver i Hjernerådet; Henrik Peersen generalsekretær Hjernerådet og helseminister Ingvild Kjerkol. (Foto: Christine Kristoffersen/Hjernerådet)


PUBLISERT: 6. DESEMBER 2023

Vinner av Helseprisen 2023

Hjernerådet har vunnet Helseprisen 2023 med prosjektet «Hjernen er deg!». Prisen er i regi av Stiftelsen Dam og består av diplom og 50.000 kroner. Helseminister Ingvild Kjerkol delte ut prisen på Frivillighetens dag.

Over 3000 mennesker stemte på de tre kandidatene til Helseprisen 2023. Hjernerådets prosjekt «Hjernen er deg!» gikk av med seieren.

– Tusen takk til alle som har stemt. At så mange har stemt på oss betyr at vi har mange som heier på vårt arbeid for bedre hjernehelse. Det varmer og gir inspirasjon til å stå på videre! sier Henrik Peersen, generalsekretær i Hjernerådet.

– Alle de tre prosjektene som var finalister til Helseprisen omhandler hjernen. Dette bekrefter at hjernen er i vinden og får velfortjent oppmerksomhet, sier prosjektleder Peggy Ranheim.

Prosjektene i finalen var valgt ut av en jury. Disse var, i tillegg til «Hjernen er deg!», «Grubl», ledet av Rådet for psykisk helse og «Toxic», ledet av Rådgivning om spiseforstyrrelser.

Det er åttende gang Stiftelsen Dam deler ut Helseprisen på Frivillighetens dag, 5. desember. Prisen går til et prosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon, som har utmerket seg gjennom blant annet nyskapning, kreativitet og særlig gode resultater eller nytte for målgruppen.

«Hjernen er deg!» består av en rekke fotografier som viser hjernens utvikling, hjernesykdom og hjerneforskning. Hensikten med utstillingen er å skape interesse og engasjement for hjernen, og samtidig spre kunnskap om hjernehelse og hjernesykdom.

Til sammen elleve fotografer har jobbet med utstillingen. Hver fotograf fikk tildelt en mentor, det vil si en ekspert på hjernen, og et tema innen hjerne og hjernehelse. Deretter fikk fotografene full kunstnerisk frihet til å utføre oppdraget.

– Jeg vil rette en stor takk til Hans-Olav, alle fagmentorene, fotografene, de som har latt seg fotografere og delt sin historie i bildene, Torgeir og Marte og alle de som har hatt en rolle i prosjektet. Tusen takk til alle sammen for godt samarbeid! Og en spesiell takk til Aud som ga meg tillit til å lose dette prosjektet i havn. Denne prisen er også deres! sier organisasjonsrådgiver Peggy Ranheim.

– Jeg er stolt av hva vi i Hjernerådet får til sammen med våre medlemmer, gode hjelpere, heiagjeng og støttespillere – denne prisen er til oss alle!

Del artikkel