Scroll Top

Hilde Endresen var den første deltakeren som kom – 2 timer og 20 minutter før møtestart – for å sikre seg plass på Hjernerådes seminar om søvn og hjernen. 


PUBLISERT 19.3.2019

Smekk fullt på Hjernerådets søvnseminar om «God søvn – sterk hjerne»

Litteraturhuset ble smekk fullt da Hjernerådet 12. februar arrangerte seminar om søvn og hjernen. 360 sitteplasser og diverse ståplasser var fylt opp lenge før start. Over 400 fulgte streamingen.

Også tidligere har Hjernerådet opplevd fulle hus til sine arrangement, men ikke som dette. Informasjon om møtet var lagt ut på Facebook på forhånd, og der trykket over 1700 på skal-knappen om at de ville komme på seminaret, og over 11 000 var interessert!

Hilde Endresen (bildet) var den første deltakeren som kom – 2 timer og 20 minutter før møtestart – for å sikre seg plass. -Dette var et spennende seminar, fortalte hun til Hjernerådet etterpå. -Jeg fikk informasjon om medisiner og annet som jeg skal ta med meg til nevrolog når jeg nå selv skal utredes.

Hilde var også fascinert av det som ble fortalt om søvnforskning på mus. For første gang har forskere sett hva som skjer inne i hjernen til mus som sover naturlig. Norske forskere står sentralt, nærmere bestemt gruppen til professor Erlend Nagelhus ved Universitetet i Oslo. Nagelhus holdt selv innlegg på seminaret om hvordan hjernen kvitter seg med avfallsstoffer mens vi sover, og gliacellenes funksjon i denne «hjernevasken».

Psykolog Lina Hantveit fra Søvnskolen på Lovisenberg DPS gav gode råd om god søvn. -Du kan ikke ta igjen tapte søvntimer. Men det hjelper noe å sove lenger etter flere netter med lite søvn. I slike situasjoner er du lenger inne i den dype søvnen, forklarte hun.

-Opptil 500 000 nordmenn kan være plaget av rastløse bein som er en nevrologisk lidelse. Dette er ofte fulgt av søvnproblem, fortalte nevrolog og kliniker Einar Kinge ved Sandvika Nevrosenter i sitt innlegg. Han behandler mange pasienter som strever med dette.

Representanter fra brukerne var Erling Guldbrandsen som har rastløse bein, og Marit Aschehoug som har søvnapné.

Opptak fra «God søvn – sterk hjerne» ligger på Hjernerådets Yoytube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=xMPo_QDbx8s&t=2032s

Opptaket er så langt sett over 1900 ganger.

Del artikkel