Hjernerådets nye informasjonsarbeider fikk vekket sin interesse for hjernen da hun gikk gravid med sitt første barn. -Det var fascinerende å lese om hvor fantastisk barnehjernen er helt fra starten av, sier Silje Eide.
Ny informasjonsarbeider i Hjernerådet
-Hjernen er fantastisk fra fødselen av, og folkeopplysning er det som skal til for at vi forstår hvordan vi tar vare den livet ut, mener Hjernerådets nye medarbeider Silje Eide. Hun startet i den nyopprettede informasjonsjobben 2. januar.
For ti år siden fikk Silje øynene opp for hvor mye spennende moderne hjerneforskning kan fortelle oss. Da gikk hun gravid med sitt første barn og forberedte seg til den store begivenheten ved å lese en del bøker. Hun kom blant annet over boken «Den lille, store forskeren» av tre – for henne – ukjente amerikanske utviklingspsykologer.
Fascinert av barnehjernen
-Jeg ble helt fascinert av å høre om hvor fantastisk menneskehjernen er fra fødselen av. Dermed ble jeg også opptatt av å legge til rette for at hjernen til mitt barn skulle få de beste forutsetninger for å utvikle seg. Det er så lett å undervurdere barnehjernen. Vi har jo alle hørt at babyer ikke smiler, de har bare mageknip. Med kunnskap fra hjerneforskningen kunne jeg forstå at det første smilet hos barnet mitt var et ekte smil der hun kommuniserte med omverdenen. Det gjorde noe for relasjonen vår.
Det som startet gjennom overgangen til mammarollen, har etter hvert ført til en levende interesse for hjernen og flere bøker om det gåtefulle organet i Siljes bokhylle. «Hjernen er stjernen» av Kaja Nordengen er en favoritt!
Vi bør vite like mye om hjernen som om hjertet
Hun skulle ønske folk flest visste like mye om hjernen som de gjør om hjertet:
– Fra barneskolen lærer de fleste hva som skal til for å ta vare på hjertet. Det er kjempebra! Men hvorfor vet ikke folk like mye om hjernen og hvor utrolig viktig det er å ha god hjernehelse? Hun ser frem til å bli godt kjent med fagmiljøene som er tilknyttet Hjernerådet, og å spre mer kunnskap om dette mystiske organet som er det eneste uerstattelige vi har. Hun gleder seg også stort til å jobbe for bedre forhold for de rundt 90 000 enkeltpersonene som er tilknyttet Hjernerådet via brukerorganisasjonene våre. Over 30 prosent får en hjernesykdom i løpet av livet, og Hjernerådet jobber for bedre behandling og oppfølging av disse og alle de pårørende.
Silje Eide er bachelor i fotojournalistikk fra OsloMet og er opptatt av å fortelle historier gjennom tekst og bilder. Hun har jobbet for ulike redaksjoner og medier, som Dagens Næringsliv, Bergens Tidene, magasinet Plot, Bonytt, Elle Decoration og det svenske reisemagasinet RES. Siste stopp før Hjernerådet var Frelsesarmeens kommunikasjonsavdeling.
Hjernerådet ønsker Silje hjertelig velkommen. Hun vil blant annet ha ansvar for sosiale medier, nettside og nyhetsbrev.