Scroll Top

Lillestrøm og Oslo blir arena for den store EAN-konferansen neste sommer.


PUBLISERT 2.4.2018

Norsk hjernehelse på EAN-kongressen

Den norske hjernehelsestrategien blir tema for en egen sesjon under den store EAN-kongressen som skal være i Oslo neste sommer. Den siste av disse konferansene samlet 6000 nevrologer.

European Academy of Neurology (EAN) har de siste årene samlet nevrologer fra særlig Europa, men også hele verden, til årlige konferanser. På møtene blir de oppdatert om hva som skjer innen nevrologi og hjerneforskning, og andre relevante tema for nevrologer.

Norsk Nevrologisk Forening har i flere år prøvd å få denne store kongressen til Norge. I fjor lyktes de, og kongressen for 2019 vil bli holdt i Oslo/Lillestrøm. Dette er den femte av denne type konferanser.

Norsk strategi interessant for Europa

Programmet er allerede under planlegging, og fra Norge er det spilt inn forslag om å ha et eget møte om «Nasjonal hjernehelsestrategi 2018-2024» som helseminister Bent Høie lanserte rett før jul. Dette er Norges første hjernehelsestrategi, men også den første i sitt slag i Europa. Den norske hjernehelsestrategien ble fort lagt merke til av både European Brain Council og av European Academy of Neurology. Disse organisasjonene kontaktet Hjernerådet for å få mer informasjon om hva som skjer i Norge.

Den internasjonale programkomiteen for EAN-konferansen 2019 har nå meldt at de er positive til en egen sesjon om den norske hjernehelsestrategien. Dette blir trolig mandag 1. juli 2019.

– En diskusjon om hvordan slike hjerneplaner for bedre hjernehelse kan settes i verk, er av stor interesse for alle europeiske land, heter det fra programkomiteen. Den norske komiteen for EAN-kongressen, setter nå i gang med detaljplanlegging av sesjonen.

Del artikkel