Scroll Top

Merete Aasen ville ikke la seg begrense av sine begrensninger. Hun er født med CP og har spastisk diplegi. Hun må bindes til rullestolen for å sitte trygt. Likevel så hun muligheter for å skape seg sin egen jobb.  


PUBLISERT 3.8.2018

Mestring: Følg drømmene dine!

Mange ville bare sett begrensninger hvis de var født med Cerebral Parese eller andre utviklingshemninger. Merete Aasen tenker muligheter og har skapt seg sin egen jobb. Men hun har jobbet hardt for å komme dit.

Kanskje hadde avløserjobben hjemme på gården i Jostedalen betydning.  Faren trengte hjelp på gården, og Merete ville ha jobb. –Det er ingen umulighet, sa faren. Han tilrettela med rampe i riktig høyde og melkemaskinene innen rekkevidde. Å melke geitene gikk unna. Merete greide det! Slik begynte hun å se mulighetene mer enn begrensningene.

God i engelsk

I 9.klasse oppdaget Merete at hun var god i engelsk. Hun fant en 3-årig oversetterutdanning ved Universitetet i Agder og dro til Kristiansand som student. Men studiet innebar også et obligatorisk år i utlandet, og hun var avhengig av mye praktisk hjelp og av assistenter. Det ville bli dyrt for offentlige hjelpetjenester som bistår henne i dagliglivet.

Et utenlandsår var så ressurskrevende at saken måtte opp til politisk behandling i kommunestyret. Spent var hun, men det ble et enstemmig JA fra politikerne. Som følge at dette vedtaket har Merete nå bachelor i oversetting og interkulturell kommunikasjon.

Sin egen arbeidsgiver

I fjor opprettet hun eget firma og har oppdrag som oversetter, språkvasker og korrekturleser. På kundelisten står både privatkunder og større firma. –Jeg fikk nettopp et stort oppdrag innen medisin som var veldig spennende, forteller hun.

For å klare alt dette er hun avhengig av jevnlig intensiv trening som hun tar på PTØ Norge, i tillegg til fysioterapi der hun bor.

–Jeg nekter å la diagnosen min definere hva jeg kan. Jeg har jobbet hardt for å oppnå det tankesettet som jeg har i dag, sier hun og oppfordrer alle til å følge drømmene sine uansett funksjonsnivå.

http://ptø.no/nekter-a-la-diagnosen-definere-hva-jeg-kan/

Del artikkel