Scroll Top

Hjernerådet har fått sin ansatt nummer fire: John Stigum fra Tønsberg. Stigum skal jobbe som interessepolitisk rådgiver i tett samarbeid med generalsekretæren. Fra venstre: Henrik Peersen, generalsekretær; Christine Kristoffersen, kommunikasjonsrådgiver; John Stigum, interessepolitisk rådgiver og Peggy Ranheim, organisasjonsrådgiver. (Bildet er tatt samme dag vi var og kikket på de nye kontorlokalene våre som holder på å bli pusset opp. 10. juni flytter vi inn i Hjernehuset i Storgata 33.)


PUBLISERT: 16. MAI 2024

Ny ansatt i Hjernerådet

Hjernerådet vokser – nå er vi blitt fire ansatte! John Stigum (54) er begynt i ny stilling som interessepolitisk rådgiver i Hjernerådet. Stigum kommer fra Kreftforeningen hvor han har jobbet i 17 år.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med den nye hjernehelsestrategien. Og så gleder jeg meg til å være med i Hjerneteltet under Arendalsuka i august, sier John Stigum. Han skrev historie da han begynte i sin nye stilling 13. mai: Det er nemlig første gang Hjernerådet har ansatt en interessepolitisk rådgiver.

Stigum kommer fra Kreftforeningen. Der hadde han tittelen «spesialrådgiver i seksjon for politikk og samfunnskontakt».

– Hva gjør en interessepolitisk rådgiver?

– Jeg skal jobbe med politisk påvirkning og knytte politiske kontakter. Og så skal jeg skrive innspill og høringssvar, arrangere og booke møter. Det handler om å skape engasjement og interesse hos myndigheter og politikere for en sak. For eksempel å prøve å få myndighetene til å gjennomføre og sette en konkret sak på dagsorden gjennom beslutninger, satsinger og prioriteringer for politiske vedtak, forklarer Stigum.

– Hvordan føles det å starte i ny jobb?

– Litt skummelt, men bra også. Det føles deilig å starte litt fra scratch igjen, å tegne opp kartet på nytt, sier Stigum og smiler.

Nå gleder han seg til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene.

– Jeg ønsker å være med å ta denne organisasjonen videre, være med å fremme hjernehelse i stort og smått. Og så håper jeg at vi kan få realisert noen av de overordnede målene som hjernehelsestrategien representerer!

Del artikkel