Scroll Top

16. august 2023 | kl 09:00 – 09:45

ABC FOR GOD PSYKISK HELSE- REGJERINGENS NYE SATSING INNEN FOLKEHELSE?

Om arrangementet

ABC for god psykisk helse, er et rammeverk med erfaringer fra Danmark og Australia, og nevnes i den nye folkehelsemeldingen som gode helsefremmende råd for psykisk helse. Målet er at budskapet om å gjøre noe aktivt, gjøre noe sammen og gjøre noe meningsfullt, skal bli like godt kjent som råd for fysisk helse.
ABC for god psykisk helse nevnes i den nye Folkehelsemeldingen -Nasjonal strategi for utjamning av helseforskjellar- som et av regjeringens framtidige tiltak for bedre psykisk helse i befolkningen.
Abc for god psykisk helse er en pilot i Trøndelag i 2023-2024, i regi av Trøndelag fylkeskommune og Folkehelsealliansen i Trøndelag.
Hva sier forskningen om behovet for innsats for psykisk helse, og forskningen bak ABC? Vi inviterer statssekretæren til å fortelle om opptrappingsplanen for psykisk helse og satsingen på ABC.
Vi innbyr til et morgenseminar med kaffe, der vi informerer om ABC for god psykisk helse, piloten i Trøndelag, og erfaringer med ABC i ulike settinger. Her møter du forskere fra HUNT, Studentorganisasjoner og andre organisasjoner. Seminaret avsluttes med en sofaprat, mellom statssekretær Ellen Rønning- Arnesen, Professor Steinar Krokstad/NTNU og HUNT.

 

Medvirkende
  • Steinar Krokstad, Professor, NTNU/HUNT
  • Hanne Vilja Sagmo, Prosjektleder ABC/Trøndelag, Trøndelag fylkeskommune
  • Ellen Rønning- Arnesen, Statssekretær, Helse og omsorgsedepartementet

 

HVOR: Hjerneteltet, Rådhusbrygga i Arendal.  Veibeskrivelse fra Google kart

Arrangementet på nettsiden til Arendalsuka

Del artikkel