Scroll Top

Hjernepodden lærer deg om hjernen og hva du kan gjøre for å ta vare på din egen hjernehelse.


PUBLISERT 04.9.2019

Egen podkast fra Hjernerådet

I Hjernepodden hører du om hjernen og om hva søvn, mat, trening og hjernetrim kan gjøre for hjernehelsen din.

Nå finner du Hjernepodden i Spotify, iTunes og andre podkastapper. Du kan også høre den HER

Forfatter og hjerneforsker Kaja Nordengen er gjest i første episode. Her gir hun og programleder Ragnhild Ås Harbo en underholdende og lærerik introduksjon til hjernens univers, før de andre episodene går inn på ulike temaer og hvordan de kan være med å holde hjernen sunn og frisk. Gjennom sunn mat, nok søvn, fysisk aktivitet og å bruke hjernen aktivt gjennom livet, er det nemlig mange helsegevinster å hente. Lær hvordan ved å høre hele serien på fem episoder! Hver av dem har en gjest med erfaring innen temaet, og en faglig ekspert.

I episoden om søvn forteller professor og søvnekspert Bjørn Bjorvatn forteller hva søvn har å si for hjernen. Marit Aschehoug er sekretær i Søvnforeningen og har selv søvnappné og insomni. Hjernen er sannsynligvis organet som har best utbytte av at du trener, og en av episodene er selvsagt dedikert til dette. Hjerneforsker Vidar Gundersen forteller hvorfor fysisk aktivitet er så viktig for hjernen. Personlig trener Kenneth Reiss står bak «Aktiv for epilepsi» og har selv diagnosen. Geriater Hege Ihle-Hansen snakker om å holde hjernen ung ved å være sosial og lære nye ting, i episoden om aktiv hjerne. Agnete Tjærandsen er 86 år og har et mål om å lære en ny ting hver dag. Hun er tidenes eldste vararepresentant på Stortinget og kan et og annet om å holde hjernen i form hele livet. Klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør snakker om bra hjernemat sammen med forfatter og journalist Anne Gunn Halvorsen. Sistnevnte gjorde en personlig og journalistisk reise gjennom jungelen av mattrender, dietter og kostholdsråd da hun skrev boken “Livet og korleis leve det”. Hør hva hun landet på!

Podkastserien ble lansert under Arendalsuka 2019, og i løpet av første helgen lå Hjernepodden på topp 100-listen på iTunes. Under lanseringen sa Kaja Nordengen blant annet at hun blir så glad av å se ikonet med den rosa hjernen. For en frisk og sunn hjerne er nemlig ikke grå som mange tror, men rosa!

Serien er produsert med støtte fra Exstrastiftelsen. Programleder er Ragnhild Ås Harbo og Hjernepodden er produsert av Tid og Lyst.

Del artikkel