Scroll Top

-Naturen gir meg styrke til å klare utfordringene i hverdagen. Når man har en alvorlig hjernesykdom som jeg, eller for så vidt også annen sykdom, er det viktig å komme seg ut, sier Solveig Lomsdal.


PUBLISERT 4.4.2018

Har hjernesvulst – går Norge på langs

Å være ute i naturen gir henne mestringsfølelse. De neste to årene vil hun gå Norge på langs i etapper sammen med jentene sine. Turen starter 10. april.

–Å være på tur er det morsomste jeg vet. Mentalt reddet det oss i den tøffe perioden for fire år siden da jeg fikk vite at jeg har en ondartet hjernesvulst i hjernestammen som det ikke var mulig å operere, og som er uhelbredelig. Jeg er sikker på at friluftslivet kunne vært brukt mer i behandling for å fremme mestring; fremfor medisiner, samtaleterapi og institusjoner, mener hun.

Ender opp i Dyreparken om to år

Solveig starter turen på Haukeliseter 10. april og går først nordover. De to siste etappene tar hun i sør om to år, for å ende opp i Dyreparken i Kristiansand! Den korteste etappen er på fem mil, den lengste på 40 mil. Imellom etappene er de hjemme eller gjør andre ting.

Det er særlig minstejenta som vil være med mor, siden hun ennå ikke har begynt på skolen. Den største jenta og mannen hennes blir med i ferier og når det er anledning. Planen er å gå både på ski og til fots, samt jakte og fiske underveis.

Styrke til å tåle hverdagen

–Når jeg er på tur, senkes skuldrene. Bekymringene forsvinner, og jeg er mer til stede i nuet. Det gir energi og styrke til å tåle livets hverdagsutfordringer. Når man har en alvorlig hjernesykdom som jeg, eller for så vidt også andre sykdommer, er det viktig å komme seg ut. Hvis man sitter inne, blir dørstokkmila bare lenger og lenger. Da jeg ble syk, hadde jeg som mål å komme meg ut hver dag, om det så bare var for ti minutter i hagen, forteller Solveig.

Familiens visjon er også å få mye kvalitetstid sammen og skape gode minner. På turen skal de bo på Turistforeningens hytter.

Kom og bli med oss!

–Kom gjerne og vær sammen med oss, oppfordrer Solveig. –Vi vil gjerne inspirere andre barn og barnefamilier til å komme seg ut på tur, og vi tar gledelig imot turfølge og besøk underveis.

Solveig har opprettet egen side på Facebook: «Norge på langs med jentene mine». Der kan du følge henne og familien på tur mens de samler gode opplevelser.

Del artikkel