Scroll Top

10. mai ble «The 8th Academy of National Brain Councils» arrangert i Brussel, det vil si den åttende årlige samlingen av alle nasjonale hjerneråd i Europa. Arrangør var European Brain Council (EBC). – Et samlet europeisk hjernemiljø ser på Norge som en spydspiss, sier Henrik. Fra venstre: Daglig leder i EBC, Frédéric Destrebecq, Henrik Peersen og president i EBC, Prof Wolfgang H. Oertel.


PUBLISERT 16.05.2022

Vil øke bevisstheten rundt hjernen

– Jeg vil fortsette det viktige arbeidet med å øke bevisstheten rundt vår fantastiske hjerne. Det er veldig motiverende å erfare det stigende engasjementet for hjernehelse i befolkningen. Hjernen er i medvind og den medvinden må vi benytte oss av, sier generalsekretær Henrik Peersen. To uker inn i jobben føler han på både glede og spenning.

– Det er utrolig hvor mye positivt engasjement og imponerende kunnskap som er samlet for hjernesaken i Norge. Min forgjenger, Aud Kvalbein, og kollegene mine har gjort en strålende jobb med å legge godt til rette for at vi skal holde tempoet oppe. Så jeg har allerede hatt gleden av mange inspirerende møter med medlemmer, politiske representanter og samarbeidspartnere både i inn og utland. Det har rett og slett vært to utrolig spennende, lærerike og hyggelige uker og jeg gleder meg over at dette bare er begynnelsen!

– Hva er dine planer for Hjernerådet fremover?
– Hjernerådet har hatt en imponerende utvikling de seneste årene både med tanke på posisjonen vi har og medlemsutviklingen med over 60 organisasjoner og fagmiljøer på laget. Samtidig er vi relativt sårbare, for alt vi får til er basert på ganske knappe ressurser. Mitt mål er at vi skal finne en god balanse der vi styrker fundamentet vårt, samtidig som vi fortsetter å utvikle oss med økt politisk og samfunnsmessig oppmerksomhet til hjernehelse i Norge.

– Hva kan medlemmene forvente med deg i lederstolen?
– I medlemsorganisasjoner er det alltid viktig å huske at oppdraget er å skape merverdi for medlemmene. Jeg er opptatt av at vi til enhver tid skal holde oss relevante som medlemsorganisasjon, og vil derfor fortsette å fokusere på de sakene som er viktige og samlende for våre medlemmer. Formålet må jo være at Hjernerådet pløyer mark og legger forholdene til rette for medlemmene gjennom å skape forståelse for hjernehelsefeltet både politisk og i befolkningen. Jeg håper våre medlemmer vil oppfatte oss som interessert og medlemsorientert.

– Hvordan vil du gjøre Hjernerådet mer kjent blant folk?
– Her er en viktig nøkkel å bygge videre på det arbeidet vi allerede har startet. De seneste årene har Hjernerådet, i samarbeid med medlemmene, gjennomført mange vellykkede aktiviteter og arrangementer som har økt kjennskapen både til hjernehelse og Hjernerådet. Samtidig har vi vært opptatt av god kommunikasjon i ulike plattformer for å synliggjøre aktivitetene. Det å fortsette dette viktige arbeidet med å øke bevisstheten rundt vår fantastiske hjerne er en selvfølge. Det er veldig motiverende å erfare det stigende engasjementet for hjernehelse i befolkningen. Hjernen er i medvind og den medvinden må vi benytte oss av.

– Hva gleder du deg mest til i året som ligger foran oss?
– Jeg er utrolig glad i å samarbeide med kunnskapsrike og positive mennesker, og nettopp det er det mange av på vårt felt. Jeg gleder meg til alle spennende og lærerike treff og diskusjoner jeg vil få ta del i, og se hvordan vi i fellesskap vil utgjøre en forskjell for fremtidens hjernehelse!

Del artikkel