Scroll Top

I dette webinaret møter du pasienter som lider av den nevrologiske lidelsen rastløse bein. I tillegg har vi intervjuet en pårørende, en fastlege og en nevrolog. Webinaret er et samarbeid mellom Foreningen Rastløse Bein og Hjernerådet. Programleder er Peggy Ranheim og tekniker er Anita Frogner.


PUBLISERT 12.05.2022

Alvorlig diagnose med uformelt navn

Cirka en av ti nordmenn lider av RLS (rastløse bein), hvorav rundt en fjerdedel er såpass hardt rammet at det går utover livskvaliteten. Lidelsen kan blant annet medføre alvorlig søvnmangel. I dette webinaret møter du både pasienter, pårørende og fagpersoner som gir et innblikk i hvordan det er å leve med rastløse bein.

Omlag 500 000 nordmenn lider av en ganske ukjent sykdom som også er underdiagnostisert. Vi snakker om rastløse bein, en kronisk nevrologisk sykdom.

Rastløse bein er en uimotståelig trang til å bevege beina, men dette kan også ramme armer, overkropp og hode. Symptomene forverres ved hvile, og de forsvinner ofte helt eller delvis når man beveger seg, for så å komme tilbake igjen ved hvile.

Selv om det er mange som har rastløse bein, er det lite kunnskap om denne nevrologiske lidelsen som berører søvnen så sterkt. Dessuten er mange pasienter med Rastløse bein blitt feildiagnostisert i mange år.

I dette webinaret møter du Bente Bostrøm og Nina Amlie som har rastløse bein, Berit Caroline Egseth som er pårørende, fastlege Lars Tombre og nevrolog Einar Kinge. Programleder er Peggy Ranheim.

Webinaret er et samarbeid mellom Foreningen Rastløse Bein og Hjernerådet.

Del artikkel