Scroll Top

Hjernehelsekonferansen 2021 ble arrangert som 6 webinarer i perioden 7. okt – 25. okt. Alt fra konferansen er samlet på denne siden, videoer av webinarene, alle podkastene og nettsakene. Hovedtemaet for Hjernehelsekonferansen var «God søvn – klar hjerne». Konferansen ble støttet av Forskningsrådet og Universitetet i Oslo.

Webinar 7. oktober

Søvnen – et mysterium

Alle trenger søvn! Vi sover omtrent en tredjedel av livet. Da er vi i en ganske forsvarsløs situasjon. Likevel kan forskerne fortsatt ikke helt forklare oss hvorfor vi sover, og hvorfor søvnen er så viktig. Hvordan blir hjernen påvirket av søvn – og av mangel på søvn?

II
bb
bb
bb
Webinar 11. oktober

Jeg får ikke sove…

Noen søvnvansker kan være søvnsykdommer. Disse er det flere grupper av. Kan vi gjøre noe selv med søvnvanskene?

II
bb
bb
Webinar 14. oktober

Hjernen og søvnen

Mange med hjernelidelser har også dårlig søvn. Vi ser på sammenhenger mellom søvn og depresjon og andre psykiske lidelser.

II
bb
bb
bb
Webinar 18. oktober

Noen sover for mye!

Sove for mye? For dem som gjerne sover litt lite om natten, høres det ut som himmel på jord å kunne sove lenge. Men ja, det går an å sove for mye, og dette kan også være en søvnsykdom.

II
bb
bb
Webinar 21. oktober

Skjermbruk, lys og søvn

Mye skjermbruk påvirker søvnen vår. Skjermene blir med oss inn på soverommet og opp i senga. Vi vet det går ut over søvnen, og det gjelder ikke bare de unge.

II
bb
bb
Webinar 25. oktober

Søvnproblemer er kostbart!

Dårlig søvn er ikke bare vanskelig for dem det gjelder. Dårlig søvn betyr noe for samfunnsøkonomien. Det koster å behandle søvnproblemer. Dårlig søvn kan føre til andre og mer alvorlige sykdommer, som igjen kan bety sykmeldinger og uførhet.

II
bb
Del artikkel