Scroll Top

15. august 2024| kl 11:30 – 12:15

Fra vondt til verre? – Behovet for spesialisert rehabilitering blir ikke borte av seg selv

Riksrevisjonens rapport om rehabilitering fra 2024 er tydelig, men ingen lystig lesing. Det er stor variasjon i hvor mange som får rehabilitering fra spesialisthelsetjenesten, Helse- og omsorgsdepartementet tar ikke et helhetlig ansvar og de regionale helseforetakene jobber for lite systematisk.

Samtidig pågår det anbudsprosesser med rehabiliteringsinstitusjonene i helseregionene som bekymrer både brukere, pårørende og helsepersonell. Vi ser nå en utvikling der spesialisert rehabilitering bygges ned, og at mennesker med kroniske sykdommer og deres pårørende blir skadelidende. Vi går fra vondt til verre.

Nasjonal helse- og samhandlingsplan legger opp til at mer skal gjøres i kommunene. Men langt fra alle får tilstrekkelig helsehjelp gjennom kortvarig innsats og kommunale rehabiliteringstjenester. Mange mennesker med f.eks. alvorlig hjernesykdom eller kroniske tilstander har behov for spesialisert rehabilitering, også i senfaser.

FFO og Hjernerådet stiller spørsmål om hvem som skal få spesialisert rehabilitering og om det er vilje til å ivareta mennesker med store helseutfordringer.

 

HVOR:  Hjerneteltet, Rådhusbrygga i Arendal. Veibeskrivelse fra Google kart

Arrangementet vil bli streamet. Trykk HER hvis du vil se.

Arrangementet på nettsiden til Arendalsuka

Del artikkel