Scroll Top

Det er ikke uvanlig å oppleve depresjoner – ikke minst hvis unge mennesker møter høye forventninger fra andre eller seg selv.


PUBLISERT 28.7.2020

Fra prestasjon til depresjon

DATO: 20. august kl. 18.00-19.15

STED: Nettarrangement – zoom-møte

GRATIS: Møtet er gratis å delta på. Det er heller ingen påmelding. For å delta trykk gjerne på «skal»-knappen på Facebook 

ARRANGØR: Hjernerådet og Nansen Neuroscience Network

GÅ INN I WEBINARROMMET

Mange møter store forventninger i hverdagen. Det være seg på skolen, på jobben, i venneflokken, hjemme i familien osv. Det kan bli for mye som skal presteres. Forventningene kan bli som berg. Ikke få ender opp med depresjoner og dårlig psykisk helse. Unge mennesker er særlig utsatt.

Hjernen endres ved psykiske påkjenninger, og psykisk helse er hjernehelse. Hva kan vi gjøre for å styrke vår hjerne og vår psykiske helse?

På dette møtet deler fagpersoner av sine kunnskaper og erfaringer, mens politikere snakker om hva de har gjort og vil gjøre.

Program

Kl. 17.45-18.00: GÅ INN I WEBINARROMMET

Velkommen v/ arrangørene, Aud Kvalbein, generalsekretær i Hjernerådet og Bjarte Reve, CEO i Nansen Neuroscience Network

Hvordan er det å være ung og slite med psykisk helse? Hva ønsker vi unge oss fra de voksne? v/ representant fra Fontenehuset Norge, navn kommer senere.

Ungdom og psykisk helse – slik vi kjenner det som fastleger i kontakt med alminnelige mennesker v/ Kari Løvendahl Mogstad, spesialist i allmennmedisin og fastlege på Munkholmen legesenter, universitetslektor ved NTNU, forfatter.

Når psykiske utfordringer blir til psykiske lidelser som må behandles v/ Cecilie Sollihagen og Kristin Holseth. Begge er overleger og spesialister i barne- og ungdomspsykiatri, Oslo Universitetssykehus.

Hva vil politikerne gjøre for å bedre barn og unges psykiske helse? v/ stortingsrepresentantene Erlend Larsen (H) og Tuva Moflag (Ap)

Spørsmål og svar

Kort oppsummering ved møteleder Bjarte Reve.

Programmet er laget av arrangørene Hjernerådet og Nansen Neuorscience Network.

Møtet arrangeres i samarbeid med legemiddelfirmaene Lundbeck og Janssen.

GÅ INN I WEBINARROMMET

Del artikkel