Scroll Top

Kaja Nordengen er den unge nevrologen som har skrevet to bestselgerbøker om hjernen, bl.a. om hjernetrening. -Hjernetrening har gått fra å være politisk ukorrekt til å bli et av de heteste temaene i hjerneforskningen, sier Kaja Nordengen. I år kommer hun til Arendalsuka og skal ha populærvitenskapelig seminar om hjernetrening.

Foto: Sturlason.


PUBLISERT 26.6.2019

Hjernerådets engasjement på Arendalsuka

Hjernerådet arrangerer tre møter under Arendalsuka i år, dels alene og dels sammen med andre. Hjernerådets folk står også på stand sammen med Flåttsenteret. Sammen vil vi slå et slag for hjernesaken.

Dette er de tre arrangementene våre:

Onsdag 14. august kl. 16-17:

Hjernerådet har hatt stor suksess med sine populærvitenskapelige seminarer som for det meste er holdt i Oslo. Kom rundt i landet, er oppfordringen vi har fått. Vi tar dette på alvor og har invitert nevrolog og hjerneforsker Kaja Nordengen til å holde seminar om hjernetrening under Arendalsuka i år. Kaja forteller deg hvordan du kan drive med hjernetrening i hverdagen selv om du har det travelt. Hun inspirerer til å ta litt andre valg gjennom dagen og hver dag. De vil kunne gi bedre hjernehelse. På slutten av møtet lanseres også Hjernerådets podkastserie om hvordan vi kan styrke vår hjernehelse. Møtet er åpent og gratis og tilpasset for rullestoler.  Arendal kino, Sal 1.  Se Hjernerådets facebookvegg eller Arendalsukas program

Onsdag 15. august kl. 12.45-ca 14.00

Hjernerådet inviterer til debatt om «Hjernen – Norges neste store helseutfordring.»  Vi har med oss professor Lars Jacob Stovner fra NTNU i Trondheim som i en årrekke har studert den store sykdomsbyrden knyttet til hjernesykdom. Du møter også to brukerrepresentanter: Marianne Lillehagen som har hatt MS i omtrent 20 år allerede og vil måtte leve med sykdommen hele livet. Dessuten Berit Bulien Jørgensen som i ti år var pårørende til sin demensrammede far. Så blir det debatt med bl.a. stortingsrepresentantene Tuva Moflag (A) og Sveinung Stensland (H), Hjernerådets styreleder Anette Storstein og daglig leder Bjarte Reve i Nansen Neuroscience Network som representerer arrangørene av møtet, og innlederne.

Arendal Kino. Sal 2. Det er kapasitet til to rullestolbrukere. Møtet arrangeres i samarbeid med legemiddelfirmaene Sanofi, Roche og Janssen. Se Hjernerådets facebookside eller Arendalsukas program

Tirsdag 13. august kl 16.30-17.45

Hjernerådet er medarrangør sammen med Sunnaas sykehus på møtet som har fått temaet: Et reddet liv skal også leves. Rehabiliteringstilbudet i kommunene viser store variasjoner. Det er en uønsket situasjon som belyses av både pasienter og pårørende. Det er behov for endringer og for bedre koordinering og samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten.

Møtet arrangeres på Thon Hotel Arendal, og det er et begrenset antall plasser.

All info finner du HER. Du kan også se Arendalsukas program.

Hjernerådet står for øvrig på stand hele uken sammen med Flåttsenteret som er medlem av Hjernerådet. Standen er rett i nærheten av Kanalplassen.

Del artikkel