Scroll Top

Hjernerådets organisasjonsrådgiver, Peggy Ranheim, har vært programleder for et av våre webinarer og vet godt hvordan det føles å måtte prestere foran kamera. Her får hun noen instruksjoner av tekniker Kari Anita Bråthen Frogner. 


PUBLISERT 04. AUGUST 2023

Gode råd til deg foran kamera

Alle arrangementene i Hjerneteltet under Arendalsuka vil bli direktesendt. For noen er det kanskje første gang de skal stå på en scene og bli filmet. Vi har spurt produksjonsleder Ida Braaten i Frambu MEDIA om hun har noen gode råd.
Ida Braaten.

– Veldig moro at Hjernerådet gjør det mulig for medlemsorganisasjonene å bli aktører på Arendalsuka. Programmet i Hjerneteltet er omfattende og veldig spennende, sier Ida Braaten.

Hun er produksjonsleder i Frambu MEDIA, som har fått oppdraget å filme alle arrangementene i Hjerneteltet.

Ida føler seg hjemme i Hjerneteltet allerede. – Frambu er medlem i Hjernerådet, så vi føler et faglig felleskap med alle aktørene. Vi kjenner ideell sektor godt, og skal gjøre det vi kan for å trygge de som skal på scenen og gi råd om hvordan få fram budskapet deres!

Her er Idas råd til deg som skal på scenen:

  • Å formidle via film og å holde foredrag har mange likhetstrekk. Hold det enkelt og ha et tydelig budskap.
  • Snakk klart og tydelig til tilhørerne dine.
  • Hold powerpoint-teksten til et minimum.
  • Er du engasjert og ønsker å dele et budskap, så glemmer du fort at kameraene er der.
  • Tittelen på programmet bør bidra til å vekke nysgjerrighet og interesse.
  • Hvilken samtaleform får publikum mest ut av? Skal dere ha foredrag og powerpoint , samtaler og diskusjoner eller en kombinasjon av disse?
  • Prøv å engasjere publikum digitalt – både de som er i teltet og de som deltar digitalt. Verktøy, som Mentimeter (menti.com), gjør det mulig å få meningsmålinger, ordskyer og så videre direkte gjennom mobiltelefonen og opp på skjermen.
  • Øv på forhånd så dere er trygge på hvor lang tid ting tar. Særlig om dere har mange forskjellige elementer.
  • Mange tenker også på klær. Du kan ha på deg hva du vil, kameraene bryr seg ikke så mye om prikker og striper lenger. Tenk på hvordan du ønsker å fremstå for dem som ser på. For mange vil det være naturlig med organisasjonens t-skjorte, andre foretrekker skjorte eller dressjakke.

– Vi kommer til å snakke med alle som skal presentere og vil gjøre dere så trygge som mulig før deres arrangement, sier Ida Braaten.  Vi gleder oss til å møte dere alle!

Del artikkel