Scroll Top

I Hjerneteltet var det fullt trykk fra morgen til kveld i Arendalsuka. Her ser du bilder av dem som deltok i arrangementene. Medregnet tre minglekvelder ble det avholdt 31 arrangementer i Hjerneteltet i løpet av fire hektiske dager. (Alle foto: Christine Kristoffersen/Hjernerådet)


PUBLISERT 25. AUGUST 2023

– Hjerneteltet ble en suksess!

– Basert på overveldende, positive tilbakemeldinger fra engasjerte medlemmer, er inntrykket at Hjerneteltet ble en stor suksess. Jeg er samtidig imponert over alle arrangørene som ville være med å skape denne nye fellesarenaen og som fylte Hjerneteltet med spennende og viktige arrangementer. Når første år gikk så bra som dette, kan vi virkelig bare glede oss til kommende år! sier Henrik Peersen, generalsekretær i Hjernerådet.
Tekst og foto: Christine Kristoffersen, kommunikasjonsrådgiver i Hjernerådet

Arendalsuka i år var historisk. I hvert fall for Hjernerådets vedkommende. For første gang stilte vi med egen arrangementsarena; Hjerneteltet. Her inviterte vi medlemmer og samarbeidspartnere til å holde egne arrangementer. Og folk tente på ideen. Det ble en tett timeplan med fire arrangementer mandag, åtte tirsdag, åtte onsdag og åtte på torsdag. I tillegg arrangerte Hjernerådet minglekvelder i teltet  tre kvelder på rad – med gratis middag til alle. Det var mange som skrøt av den smakfulle maten tilberedt av Kroverten på Hisøya.

 – Vi hadde stort sett godt med publikum gjennom hele uken. Ved enkelte arrangementer var det stinn brakke og folk satt langs bryggekanten og fulgte med på direkte stream. Det var virkelig minneverdig. Jeg vil også trekke frem arrangementet om prioritering av hjernen der hele fire nasjonale helsepolitikere stilte til debatt. Det gir oss en tilbakemelding om at hjernehelse virkelig er et helseområde som ansees som viktig, forteller Peersen.

Arrangementene i Hjerneteltet ble også fulgt hjemmefra. Seertallene til strømmingen løp seg til 5.123 «views» over fire dager. – De aller fleste av disse er nok unike.  Aller flest seere hadde vi på mandag og tirsdag med cirka 1500 seere hver. Siden var det drøyt 1000 seere på onsdag og 1000 på torsdag, forteller produsent Ida Braaten i Frambu Media. Sammen med fire gode kolleger hadde hun hånd om alt det tekniske i teltet.

Hjerneteltet hadde sitteplass til 75 tilhørere. På mange av arrangementene sto folk tett i tett bak de fulle stolradene. De som ikke orket å stå som sild i tønne satte seg på bryggekanten utenfor og fulgte arrangementet via streaming på mobiltelefonen sin.

Nedenfor kan du se et knippe bilder fra den mangfoldige uka. Flere bilder finner du på Instagram-kontoen vår HER. 

Flott budskap å ha med seg til Hjerneteltet!

Tirsdag og torsdag morgen var det frokostservering i Hjerneteltet med deilige rundstykker, juice og kaffe.

Den yngste i publikummet var Josefine på ett år. Hun kom til Hjerneteltet sammen med mamma Stacey Dijkhuijsen for å høre på arrangementet til Landsforeningen 1001 dager.

Inga-Marte Thorkildsen, tidligere statsråd og forfatter, ledet et av arrangementene. Her leser hun gjennom notatene sine like før hun skal opp på scenen.

Frambu Media hadde hånd om alt det tekniske i teltet og sørget for direktestrømming av arrangementene til flere tusen seere over hele landet.

Smekkfullt telt var ingen hindring. De som ikke orket å stå som sild i tønne satte seg bare på bryggekanten og fulgte direktoverføringen på mobiltelefonene sine.

Rådgiver Rebecca Tvedt Skarberg var ordstyrer for første gang under Arendalsuka. Tidligere har hun vært paneldeltaker eller holdt innlegg. – Det var ikke noe problem å fylle tiden, sier Skarberg og smiler.

Generalsekretær Henrik Peersen var en særdeles travel mann gjennom Arendalsuka. I tillegg til å være vert i Hjerneteltet ledet han også noen av arrangementene.

Peersen hadde langt fra vertsrollen alene. Hans høyre hånd i planleggingen av Hjerneteltet har vært organisasjonsrådgiver Peggy Ranheim. Her teiper hun opp plakater på utsiden av teltduken.

Uansett tidspunkt man besøkte teltet fikk du alltid øye på noen med Hjernerådets t-skjorter eller jakker med Hjernetelt-logo på. Mange fra Epilepsiforbundet og Parkinsonforbundet og flere andre frivillige tok på seg vakter i teltet for å hjelpe til. Her ser vi Daniar og Siw trekke frisk luft mellom slagene.

Tre kvelder på rad inviterte Hjernerådet til minglekveld og gratis middag. En kveld var det fullt av politi i gata som holdt vakt utenfor Rådhuset hvor det ble avholdt et VIP-arrangement. De som hadde mulighet ble invitert inn i teltet for å få seg en matbit.

Like fullt som dette var det på flere arrangementer. Forhåpentligvis blir det større telt til neste år!

Her ser du Hjerneteltet fra utsiden. Med beliggenhet rett på Rådhusbrygga hadde vi de aller beste omgivelser:)

Del artikkel