Scroll Top

Hjerneteltet vil ligge på bryggekanten i Arendal. Adressen for teltet vil være Rådhusgaten 10. (Foto: Mona Hauglid/Arendalsuka)


PUBLISERT 09. AUGUST 2023

Velkommen til Hjerneteltet!

Under Arendalsuka i år skal Hjernerådet være vertskap i Hjerneteltet – et stort telt med plass til 75 tilhørere. Her skal over 30 arrangementer gå av stabelen i løpet av fire hektiske dager. Timeplan for alle arrangementene finner du på hjerneteltet.no.  

– Detaljene er viktige. Derfor er det disse som har fullt fokus nå i innspurten av forberedelsene, sier organisasjonsrådgiver Peggy Ranheim i Hjernerådet. Hun gleder seg til å møte hjernevenner, arrangører og publikum. – Og så gleder jeg meg til å få med meg flest mulig av arrangementene i Hjerneteltet. Samtlige har spennende og svært aktuelle tema, sier Ranheim.

Peggy Ranheim

Hun blir å finne i Hjerneteltet fra morgen til kveld. Her vil hun ta imot arrangører og gjester, servere frokost og kaffe og gjøre sitt beste for at alle som besøker Hjerneteltet skal ha det bra. – Det blir hektisk, men mest av alt veldig moro! Og så gleder jeg meg til å jobbe sammen med den kjekke gjengen som skal hjelpe oss med at alt går knirkefritt i Hjerneteltet, sier Ranheim og smiler.

Generalsekretær Henrik Peersen får det også travelt. Han skal lede forskningsarrangementene som Hjernerådet skal ha i samarbeid med Neuro-SysMed, AI-Mind og NorHead. Han skal også være debattleder på arrangementet om ParkinsonNet på tirsdag, delta i debattpanel på arrangementet vi har med CP, MS, Parkinson og Epilepsi på onsdag, og være konferansier på arrangementet vi har med CP, MS, Parkinson og Epilepsi på torsdag.

– Hva har vært det vanskeligste i planleggingen av Hjerneteltet? 

– Planleggingen har vært langt mer omfattende enn jeg kunne se for meg. Siden dette er første gang vi lager en arena som Hjerneteltet, har vi måttet tenke på alt fra antall stikkontakter og lys i teltet til hvordan vi kan engasjere medlemmer til å skape et godt faglig program og hvilke arrangementer vi selv skal stå ansvarlig for, sier Peersen.

– Samtidig har det vært utrolig viktig å være tidlig ute, så ikke de vi skal samarbeide med har lagt andre planer. Alt har egentlig vært ganske vanskelig, men samtidig utrolig gøy. Vi har mange engasjerte medlemmer som har kastet seg med, og vært heldige med å få gode samarbeidspartnere på alt fra teknikk, telt og utstyr til catering.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til å samle mange engasjerte mennesker, fagpersoner, brukere, forskere, politikere på en felles arena og se hvilke kontakter, ideer og samarbeid som skapes gjennom arrangementene, sier Peersen.

Alle arrangementene i Hjerneteltet blir filmet og sendt direkte på nettet. Link til streamingen for de ulike dagene finner du HER.

Del artikkel