Scroll Top

Sjakkmester Magnus Carlsen og hjerneforsker Kaja Nordengen er hovedpersoner på webinaret 25. august kl. 17.00. Magnus Carlsen spiller sjakk med bind for øynene for å utfordre hjernen sin. Kaja Nordengen gir sine beste tips om hvordan du kan trene hjernen.


PUBLISERT 12.7.2020

Ta et sjakktrekk for bedre hjernehelse!

En av tre vil få en hjernesykdom i løpet av livet. Altså 30 prosent av befolkningen! Vi kan selv bidra til å få en sunn og sterk hjerne. De fire viktigste stikkordene er fysisk aktivitet, mental aktivitet, nok søvn og sunn mat. 25. august dreier det seg om mental aktivitet.

Mental aktivitet betyr i praksis at du tar utfordringen med å lære deg noe nytt, løser problemer, prøver ting du aldri har gjort før, er kreativ og opptatt av å gi hjernen din stadig nye impulser. Med andre ord, har den gode nysgjerrigheten på livet.

25. august utfordrer Magnus Carlsen sin hjerne når han tar på seg bind for øynene og spiller sjakk med kjente personer. Magnus Carlsen sier: -Bruk nysgjerrigheten din! Utfordre hjernen din!

Kaja Nordengen er den unge hjerneforskeren som har skrevet bøkene «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening – slik holder du hjernen i form». Hun har mange gode tips. Det beste er at de er mulig å gjennomføre i hverdagen – også for travle småbarnsforeldre, slik som hun selv er.

Andre medvirkende er generalsekretær Aud Kvalbein i Hjernerådet, administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet og daglig leder Jon Kristian Haarr i sjakklubben Offerspill. Konferansier er Renée C. Tunold i Merck. LES MER 

Det er legemiddelfirmaet Merck som har tatt initiativet til webinaret. Hjernerådet ble tidligere kontaktet, har vært med i utformingen av programmet og er medarrangør.

Hold av dagen allerede nå, tirsdag 25. august kl. 17.00-18.30. Webinaret er gratis. Mer informasjon om hvordan du kan delta, kommer siden.  Dette webinaret er verdt å få med seg!

Del artikkel