Scroll Top

Nestleder i Hjernerådet, Anette Storstein, innledet om god hjernehelse i det populærvitenskapelige seminaret «Musikk i hjernen» under Arendalsuka.


PUBLISERT 14.9.2018

Hjernen mer på kartet under Arendalsuka

Hjernerådet trakk fulle hus under de tre arrangementene 15.-16. august under Arendalsuka i år.

Det populærvitenskapelige seminaret «Musikk i hjernen» med nevrolog og pianist Geir Olve Skeie fylte den største salen i Arendal kino. Ca. 275 mennesker var samlet, og folk satt i trappene.

Nestleder i Hjernerådet, Anette Storstein, om god hjernehelse med særlig vekt på rike stimuli inn til hjernen. Musikk er nettopp en slik stimulans. Møtet var støttet av Steinway Piano Gallery Oslo og Møller’s.

«Bruk hodet – ta vare på hjernen!» var oppfordringen da et panel av en brukerrepresentant, en hjerneforsker, en fastlege og to politikere diskuterte god hjernehelse. Professor Hanne F. Harbo, tidligere styreleder i Hjernerådet, ledet debatten. Møtet foregikk på båten MS Nidelv og samlet ca. 60 mennesker. Alle sitteplassene var fylt opp, i tillegg til at folk sto tett i midtgangen bakerst i båten. En del kom ikke inn. Dette møtet var et samarbeid med legemiddelfirmaet Sanofi.

Hjernerådet tredje arrangment fant sted på Strømsbo gård. Temaet var «Forventninger til hjernehelsestrategien». Om lag 40 personder deltok og fylt godt opp stuene på Strømsbo. Statssekretær Anne Grethe Erlandsen ble utfordret av en hjerneslagpasient og av en psykiater og av et aktiv publikum.

Hjernerådet sto i tillegg på stand på Kanalplassen, midt i sentrum av Arendal sammen med Flåttsenteret, og vis a vis et annet medlem, Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Hjernerådet delte ut flyere om våre arrangementer og møtte stor interesse for hjernehelse hos forbipasserende.

Også mange andre av Hjernerådets medlemmer var til stedet Arendalsuka og bidro til å få satt hjernen mer på kartet under denne viktige møteplassen for politikere og det sivile samfunn.

Fra arrangementet «Bruk hodet – ta vare på hjernen!» som foregikk på båten MS Nidelv og samlet ca. 60 mennesker.

Arrangementet «Forventninger til hjernehelsestrategien» fant sted på Strømsbo gård. Omtrent 40 personer deltok. 

Her er to fornøyelige «gamle» damer fra en av Hjernerådets medlemmer, Nasjonal kompetansetjeneste fra aldring og helse. Alle dagene under Arendalsuka kjørte de rundt i sentrum av Arendal med Segway for å skape oppmerksomhet. Det klarte virkelig «Ester og Else», som de ble kalt. De skapte mye godt humør og latter rundt seg!

Del artikkel